Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی قرار بود بعد از چند خلف وعده، پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۸ مرداد آغاز شود که رئیس بنیاد مسکن گفت: روستاییان برای دریافت این وام باز هم صبر کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، آبان‌ماه سال گذشته شورای عالی مسکن به ریاست آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهوری تشکیل جلسه داد و افزایش سقف وام مسکن روستایی به 200 میلیون تومان را مصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود اواخر اردیبهشت ماه امسال نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب با اشاره به تاخیر در ابلاغ صورتجلسه شورای عالی مسکن درباره وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی، گفته بود: در حال از دست دادن زمان هستیم.قرار بر این بود تا سازمان برنامه و بودجه نامه مربوط به 18 درصد سود مابه التفاوت وام 200 میلیون تومانی را به بانک مرکزی بدهد تا به این ترتیب پرداخت وام مذکور آغاز شود.

وی با اشاره به اینکه این صورتجلسه هنوز ابلاغ نشده است، گفت: پس از جلسه شورای عالی مسکن با مسئولان مربوطه، صحبت کردم. آنها نظرات خودشان را دارند می‌گویند یارانه 200 میلیون تومان وام مسکن زیاد است. با وام 100 میلیون تومانی که برای مسکن روستایی پرداخت می‌شود ساختمان‌ها نیمه کاره رها می‌‌شوند و  مردم منتظر پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن هستند.

وی با بیان اینکه گیر ما روی سود تسهیلات است، افزود: در حال حاضر بانک سپه وام مسکن شهری را با سود 18 درصد به مردم پرداخت می‌کند متاسفانه ما در حال از دست دادن زمان هستیم.

*میرکاظمی: وام 200 میلیونی بار مالی سنگنی را به‌همراه دارد

حدود 2 ماه بعد یعنی اوایل تیرماه امسال مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره دلایل تأخیر در پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی، گفته بود:‌ این وام، بار مالی سنگینی را به همراه خواهد داشت. پرداخت این وام از دو راه میسر است. یکی این‌که به بانک‌ها بنویسیم که این وام جزو بدهی دولت به بانک‌ها باشد که پایه پولی را بالا می‌برد و تورم وحشتناکی را به همراه دارد.

وی ادامه داد: یکی از ریشه‌های تورم در سنوات گذشته بدهی دولت به بانک‌ها بوده است. یا باید این اجازه را بدهیم یا این‌که بپذیریم از محل یارانه تأمین شود. در مدت 20 سال بازپرداخت وام مذکور، 80 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از یک جایی تأمین شود.

وی افزود: راه دیگر این است که اجازه بدهیم از صندوق مسکن که در قانون دیده شده، مابه التفاوت سود وام 100 تا 200 میلیون تومانی پرداخت شود، چون وام 100 میلیونی ابلاغ شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره صندوق مسکن نیز گفت: هنوز منابع مالی این صندوق تأمین نشده که بخشی از این منابع از محل مالیات است. تا برج 4 حقوق‌ها را با زحمت می‌توان تأمین کرد. قاعدتاً از مردادماه درآمدهای مالیاتی برمی‌گردد.

میرکاظمی گفت: همچنین بخشی از این مابه التفاوت باید از محل فروش دارایی‌ها تأمین شود.

وی با بیان این‌که تلاش می‌کنیم پایه پولی را افزایش ندهیم، تأکید کرد: ممکن است برای 100 هزار نفر مسکن را ارزان کنیم، اما این کار برای اقشار جامعه تورم ایجاد می‌کند. تا منابع مالی تأمین نشود نمی‌توانیم وام 100 میلیونی مسکن روستایی را به 200 میلیون تومان افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: به رئیس‌جمهوری هم نامه زده‌ایم که اگر تشخیص می‌دهید پایه پولی را بالا ببریم این را انجام خواهیم داد. علاوه بر این، وزارت راه و شهرسازی هم می‌گوید هیچ نظارتی بر این وام‌ها نداریم، یعنی اگر قرار است صندوق مسکن یارانه‌ها را پرداخت کند وزارت راه حق دارد بر این فرآیند نظارت کند.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم خلق پول نکنیم از مردادماه می‌توانیم وام را پرداخت کنیم. وگرنه خیلی راحت است امروز می‌توانیم یک نامه به بانک‌ها ارسال کنیم و بگوییم این را جزو بدهی‌های دولت ببرید. ولی این درست نیست چون دولت عهد کرده که پایه پولی را کنترل کند.

*مشکل وام 200 میلیونی حل شد

به گزارش ، معاون امور بازسازی بنیاد مسکن 5 مرداد امسال از حل مشکل پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی خبر داده و به گفته بود: سازمان برنامه و بودجه طی روزهای آینده تضمین‌نامه یارانه وام را ارائه می‌دهد.

مجید جودی  افزود:‌ همه موارد این تسهیلات مشخص است و بانک‌ مرکزی آنرا ابلاغ کرده است.مشکل عدم پرداخت این وام، نرخ سود 18 درصدی سود بوده که سازمان برنامه و بودجه نسبت به آن مقاومت می‌کرد.

وی با تاکید بر این‌که پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی به‌زودی آغاز می شود، افزود: پس از پیگیری‌های فراوان بنیاد مسکن، سازمان برنامه و بودجه تا اوایل هفته آینده پرداخت مابه التفاوت یارانه وام مذکور را تضمین‌ می‌کند.

معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب، تاکید کرد: به این ترتیب پس از ماه‌ها سرانجام متقاضیان می‌توانند وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی را با نرخ سود 5 درصد دریافت کنند.

در همان روز (5 مرداد 1401) بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرد: آیت‌الله رئیسی،‌ رئیس‌جمهوری روز گذشته طی نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه دستور پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی را صادر کرده است.

رئیس‌جمهوری طی نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه بودجه خواستار مساعدت این سازمان با پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی شد. سازمان برنامه و بودجه نیز در اجابت دستور رئیس جمهور، با وجود برنامه جدی دولت برای جلوگیری از هرگونه فشار بودجه ای تورم زا موافقت کرد که سقف تسهیلات مسکن روستایی افزایش یابد.

بر این اساس روز شنبه 8  مرداد با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به تمامی بانک های عامل، سقف مبلغ وام نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی به 200 میلیون تومان افزایش خواهد یافت و فرآیند دریافت وام جدید در سراسر کشور برای متقاضیان آغاز می شود.

*نیکزاد: مردم برای دریافت وام صبر کنند

درحالی 20 روز از تاریخ مورد نظر می‌گذرد که هنوز طلسم پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی شکسته نشده است. در این شرایط رئیس بنیاد مسکن در جدیدترین اظهارنظر به روستاییان گفته برای دریافت وام مذکور همچنان صبر کنید.

اکبر نیکزاد با اشاره به اجرایی نشدن دستور رئیس جمهور در افزایش وام مسکن روستایی از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان گفت: بنا به دستور رئیس جمهور وام مسکن روستایی قرار بود به 200 میلیون تومان افزایش یابد و از اول مرداد پرداخت شود.

وی ادامه داد: به گفته مسئولان مربوطه این دستور رییس جمهور در حال عملیاتی شدن است و باید قدری صبر کنید تا منابع مالی آن تامین شود.

رییس بنیاد مسکن کشور افزود: در بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله که در چند ماه گذشته در کشور اتفاق افتاد، تاثیر ساخت مسکن ایمن در روستا‌ها به خوبی مشخص شد. در مناطقی که خانه‌های بازسازی شده و با ساخته شده ایمن روستایی وجود داشت هیچ خسارتی به وجود نیامد.

رییس بنیاد مسکن اضافه کرد: در حال حاضر ساخت 180 هزار واحد مسکونی در روستا‌های کشور شروع شده که حدود 100 هزار واحد آن به مرحله سقف و زیر سقف رسیده و برای تکمیل آن‌ها نیازمند پرداخت کامل وام مسکن روستایی هستیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پرداخت وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی سازمان برنامه و بودجه 200 میلیون تومان وام مسکن روستایی مابه التفاوت پایه پولی رئیس جمهوری برای دریافت دریافت وام بنیاد مسکن بانک ها وام مذکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۹۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور

مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شد. هدف از برگزاری مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور و تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مساله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

 این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند. در این راستا، از ۲۰ هزار دانشجو از ۵۰ دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده و نهایتا اساتیدی که بیشترین آراء را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر به این مراسم دعوت شدند.

روح الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم گفت: دانشگاه‌های ما از قبل از انقلاب تا کنون همیشه مبدا تحول بوده‌اند. قبل از انقلاب بسیاری از جریان‌ها در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی برای کشور تربیت کردند و بعد از آن مجموعه‌های تحقیقاتی را برای پیشرفت و توسعه کشور پرورش دادند.

او افزود: طی ۲ الی ۳ دهه اخیر ماموریت‌هایی همچون تولید علم در کشور پررنگ شد و اساتید را برای تولید علم تشویق کردیم و کسانی که مقالات علمی زیاد و با کیفیت منتشر می‌کنند مورد تشویق قرار گرفتند. اساتیدی که در حوزه صنعت و حل مسائل کشور مشارکت داشتند نیز تجلیل شدند. دانشگاه کارخانه علم آفرینی، فناوری آفرینی و کارخانه تولید نوآوری بوده و از همه مهم‌تر دانشگاه کارخانه انسان سازی است.

دهقانی ادامه داد: بزرگترین وظیفه دانشگاه که هرگز فراموش نشدنی است پرورش انسان‌ها و شاگردانی بوده که باعث تکثیر ما شوند. در ۵۰ دانشکده برتر سراسر کشور اساتیدی که در همه زمینه‌ها همراه دانشجویان هستند و شاگرد پرور محسوب می‌شوند جایزه شیخ مفید را دریافت می‌کنند.این جایزه شامل یک بسته حمایتی یک میلیارد تومانی است که از سال جاری به ۱۰۰ استاد برتر در حوزه شاگردپروری اعطاء شد و قرار است این جایزه به صورت سالانه به استادان منتخب شاگردپرور اعطاء شود. 

او بیان کرد: این جایزه دارای ۱۵ بخش است؛ اعتبار مالی مستقیم که سبک اعتبار مستقیم آن ۴۰۰ میلیون تومان در سال، استفاده از امکانات شبکه‌های آزمایشگاهی، استفاده از امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از پست‌داک و پسا دکتری، استفاده از فرصت مطالعاتی خارج کشور، استفاده از شرکت در کنفرانس‌ها، استفاده از فرصت بازدید و اردو‌های علمی و خدماتی که در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری است که این سبد را در اختیار اساتید برتر قرار دهد.

دهقانی اظهار کرد: فرمی در جهت اعطای جایزه به اساتید ارسال خواهد شد و افرادی که در دبیر خانه مشخص شده‌اند طی یک سال آینده همراه اساتید خواهند بود تا خدمات را ارائه دهند. در این فرم‌های اعطاء هزار امتیاز وجود دارد که ۴۰۰ امتیاز از آن قابل تقدیم برای کمک مالی مستقیم است. انتخاب استفاده از هر کدام از آن‌ها بر عهده خود اساتید خواهد بود. این جایزه به نام شیخ مفید است؛ محمد بن محمد نعمان ملقب به شیخ مفید و معروف به ابن المعلم، فقیه و متکلم و از علمای برجستهٔ شیعه سده چهار هجری قمری بود که مکتب کلامی شیعه را توسعه داد. 

رئیس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: امید داریم در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم ۱۰۰ نفر استاد برگزیده این دوره را به ۵۰۰ الی ۷۰۰ نفر تکثیر و تربیت کنیم. بنیاد ملی نخبگان در پایان این دوره به ۱۰ نفر از استادان شاگردپرور یک گرنت معادل یک سال پژوهانه که کار خود را درست انجام دهند تقدیم خواهد کرد. امروز افتخار داریم که در بین منتخبانی از جمعیت ۲۰ هزار نفری مستعدین بنیاد ملی نخبگان حضور داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • درخواست متقاضیان برای آسان سازی شرایط اعطای وام ۳۰۰ میلیونی
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • واگذاری ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و هزار فقره سند مالکیت روستایی در بندر خمیر
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد